Aktiviteter der holder dig sund i vinterperioden

Når det kolde vejr og mørket kommer over os, kan det være let at springe en træning over, men dette er ikke så godt for din sundhed. Derfor har jeg lavet en liste over gode aktiviteter, som du kan lave for at holde dig sund i denne kolde periode.

1. Gåture

Dette er et relativt nemt punkt, der ikke kræver så meget af dig andet end et par gode sko og det rette overtøj. Det er meget vigtigt, at du sørger for at varme op, inden du går udenfor for en gåtur eller en løbetur. Dette skal du gøre for at få blodet til at flyde ud til alle dine muskler. Hvis du bare begiver dig ud på en lang tur, kan dine kolde og stive muskler meget nemmere komme til skade. En god opvarmning derhjemme, der samtidig er nem at udføre, er en hurtig omgang sprællemænd – bare indtil du har fået pulsen lidt op. Så har din krop det også varmere, når du træder ud i det kølige vejr.

Skøjte

Vinter er også den periode, hvor der dukker skøjtebaner op rundt om i landet. Udnyt dette og hiv fat i din partner eller en ven og kom af sted. Når man sammen tager på skøjtebanen er det også en del sjovere, og man forpligter sig mere på at få det gjort, når der er en anden person, der regner med en.

Hvis du gerne vil have ekstra fitness fordele på skøjtebanen, skal du bare sørge for at bevæge så meget som overhovedet muligt. Du kommer til at forbrænde mange kalorier, du øger blodcirkulationen, og giver dit hjerte og lunger et lækkert boost. En god skøjtetur er også godt for at reducere stress og få tankerne hen på noget andet.

Snerydning

Med vinteren følger selvfølgelig også sne. Udnyt dette til din fordel og gå ud og skovl så tit du kan. Det er overraskende god cardio og vil styrke din krop en hel del. Samtidig kan det også være enormt hyggeligt og afstressende. Du får god tid til at være alene med dine tanker og få noget ro i sindet.

Hvis du ikke selv har lyst til at stå for snerydningen, kan du selvfølgelig også få andre til dette her.

Share on FacebookShare on Google+Share on TumblrTweet about this on Twitter

AndersW